Трагедия: Гимнастик удуши сина си и се самоуби

сряда, 26 февруари 2014 г. | Прочетена: 2890365
Автор:
Свещ
Свещ
Принт Свали PDF
- Аа +

Един от най-добрите германски гимнастици от 80-те години Юрген Брюмер е скочил от 55-метров мост  


Трагедиите в германския спорт нямат край. Ден след като се разбра, че 19-годишната биатлонистка Юлия Пипер се е самоубила със състезателната си пушка, медиите гръмнаха с новината, че бившият гимнастик Юрген Брюмер е сложил край на живота си, като е скочил от 55-метров мост.

Още по-лошото е, че преди това той вероятно е убил собствения си син, като го е задушил.

Юрген Брюмен е един от най-добрите германски гимнастици от 80-те години на миналия век. Той е участник на олимпийските игри в Сеул'88, а след прекратяването на спортната си кариера започва работа като физиотерапия и рехабилитация в Щутгарт.

Той рекламира практиката си с лозунга "Вашето здраве е в добри ръце" и в действителност е помогнал на много хора. За съжаление обаче не успява да помогне на своя син, който през февруари 2012 година пресича на червено и е ударен от кола.

Момчето получава животозастрашаващи наранявания на главата и оттогава е приковано в инвалидна количка и не може да говори. Трагедията убива емоционално Юрген Брюмер, който виждайки, че не може да помогне на сина си, очевидно решава да го избави от мъките му.

След като полицаите откриват тялото на гимнастика и изоставената му кола на моста, те информират съпругата му. Вдовицата пък намира сина си мъртъв в леглото.

За момента официалната версия е, че той се е задушил. Остават обаче съмненията, че всъщност става въпрос за убийство, извършено от бащата.

Юрген Брюмер е деветкратен шампион на Германия, участник на Летните олимпийски игри в Сеул през 1988 година и на две световни и европейски първенства. Като физиотерапевт той е работил за младежкия национален отбор, както и за футболен клуб Щутгарт. След трагичния инцидент той оставя вдовица и 16-годишен син сирак.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня