Стотици изпратиха Милен Добрев

понеделник, 23 март 2015 г. | Прочетена: 2894351
Автор:
Милен Добрев
Милен Добрев
Принт Свали PDF
- Аа +

Погребението се състоя в гробищата на село Житница


Стотици хора - роднини, приятели, спортисти и почитатели изпратиха днес, 23 март, олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести Милен Добрев в последния му път, съобщава БТА.


Погребението се състоя в гробищата на село Житница, откъдето е неговото семейство. Големият спортист, който почина от инфаркт, бе положен в бял ковчег, а на врата му бе златния медал от Олимпийските игри в Атина през 2004 година, където той постигна своя най-голям триумф в кариерата си.

Баща му Атанас и майка му Сийка, както и бившата му съпруга Кирилка бяха смазани от мъка за загубата на своя любим човек. Да се прости с Милен Добрев дойде и неговият приятел - кметът на община Калояново Александър Абрашев. Заместник-кметът на Пловдив за младежта и спорта Петър Зехтински поднесе венец пред ковчега на починалия шампион и трудно удържаше сълзите си. Един от първите, които дойдоха на поклонението в католическия храм, беше големият приятел на Милен Добрев, известния щангист Величко Чолаков.

Треньорът на големия шампион Кръстьо Милев не скри мъката си от тежката раздяла. Да се сбогуват с големия шампион дойдоха бившия президент на българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев, екстреньорът на националния тим Пламен Аспарухов, както и Николай Пешалов. 
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня