Станка: Обичам и искам да се боря, мечтая да спечеля всичко

сряда, 17 юни 2015 г. | Прочетена: 2791276
Автор:
Станка Златева
Станка Златева
Принт Свали PDF
- Аа +

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева не би си простила, ако бе пропуснала първите в историята Европейски игри в Баку. За това българската спортистка, двукратен сребърен медалист от олимпийски игри, разказа в беседа с кореспондент на ТАСС. "Аз не можех да ги пропусна, просто нямам право - те са първите в историята - разказа Златева.


- Аз обичам и искам да се боря, мечтая да спечеля всичко, което е възможно. Затова съм тук. Настина, не се получи да превзема върха от първия път - загубих концентрация и загубих от туркинята Адар Ясмин. Но нищо".

Спортистката разказа, че е провела много време в Азербайджан, защото нейният личен треньор Симеон Щерев работи с националния отбор на тази страна. "Ние с моя треньор бяхме тук известно време на лагери, разказа тя. И трябва да кажа, че с нещо тази страна ме плени. Аз обожавам да готвя български ястия, особено месо. И в този план местната кухня е особена, неповторима. Аз все още не съм я овладяла, но всичко е напред".


Спортистката отбеляза, че Европейските игри са хубаво нещо: "Аз много бих искала някога и моята страна да почувства неповторимата, на нищо неприличаща атмосфера на Европейскте игри. Макар че само едно мое желание е малко".

 

ТОП за деня