ШАХ С БЕЛЯЗАНИ ФИГУРИ

четвъртък, 20 април 2017 г. | Прочетена: 1105245
Автор:
Георги Атанасов
Георги Атанасов
Принт Свали PDF
- Аа +

Душманите на ЦСКА са в паника след като стигнаха и до гросмайстор


Няма съмнение – душманите на ЦСКА са изпаднали в паника след като стигнаха и до гросмайстор Веселин Топалов. Вече започва да става смешно – някаква фондация при някаква федерация се жалва за фалиралата фирма на Лупи и „гърнетата“ като по този начин се опитва да пречи на възраждащия се армейски клуб. Няма съмнение, че целта е да се мъти водата около емблемата и базата, исторически и морално принадлежащи на единствения и неделим отбор от Парка на свободата.

 

Враговете разбраха, че техният заговор е „кауза пердута“ след като видяха за какво става дума на 30 март и 1 април т.г., когато червената България с телата и сърцата си се изправи срещу негодниците в защита на ЦСКА, Гриша Ганчев и бъдещето. При толкова ясно заявен обществен вот нито една схема не може да проработи, колкото и да я помпат с финансов и медиен амфетамин.

 

Но кой всъщност наднича зад шахмата с белязани фигури? Старият нов спортен министър Кралев ясно посочи следата, водеща към „ментора на Топалов“? Тоест – към онзи тото-хазартен кръг, който през лятото на 2015-та и 2016-та искаше да погребе 31-кратните шампиони в селските ниви, така както преди десетилетие изтъргува титлата в полза на „Герена“. Същите задкулисни кукловоди дърпат конците и на шепата газдовци, които като нищо ще предизвикат граждански сблъсъци и улично напрежение, ако продължават с провокациите.

 

Тези долнопробни измекяри дотолкова се самозабравиха, че започнаха да говорят като папагали на Подуяне. Спомнете си как неотдавна един недоносен „журналист-директор“ от ФК „Авиатор“ обвини Стойчо Стоилов за това, че преди година и половина извади „Литекс“ от терена на „Герена“ и не позволи на сините свирки да се гаврят с Люпко Петрович и неговите футболисти. Помислете и ще се досетите откъде извира неистовият страх на душманите, стигнали до услугите на гросмайстор Топалов…

 

Менторите и спонсорите на партията анти-ЦСКА отлично съзнават какво ги очаква в обозримо бъдеще, когато Гриша Ганчев окончателно стабилизира клуба и излезе на широка магистрала.

 

Промяната вече започна с школата, базата, структурата и професионалната организация, но е необходимо още време докато се разчисти наследството от две десетилетия хаос и грабеж. Стойко Сакалиев го каза просто и ясно – ЦСКА най-сетне попадна на точния човек, който носи каузата в сърцето си и рано или късно ще върне отбора на неговия връх.

 

И точна тази оптимистична червена перспектива не дава мира на стари врагове и нови предатели. Забележете как ден след ден гелосаният спортен портал, финансиран от Делиормана, отделя внимание на тайфата, ритаща за здраве по кварталите на столицата, колкото на … „Реал“ (Мадрид)?! Отговорете си защо е така…

 

Душманите не са забравили какво може Гриша Ганчев. Тепрекрасно си дават сметка как този човек с риск за бизнеса си се подигра на цялото синьо правителство на Иван Костов като измъкна две титли под носа на държавния отбор на Чорни в края на 90-те години. И още – как спаси ЦСКА от гибел и дори спечели купата от „В“ група в битка срещу цялата държава, олигархия и медийна мафия.

 

Ето защо враговете получават кошмари от мисълта какво Гришата ще постигне с червената общност зад гърба си и затова правят неистови опити да попречат докато не е станало късно…

 

ГЕОРГИ АТАНАСОВ