С 515 гола явлението Роналдо е наказал 175 вратари

вторник, 29 декември 2015 г. | Прочетена: 2489122
Автор:
Кристиано Роналдо, Серхио Рамос
Кристиано Роналдо, Серхио Рамос
Принт Свали PDF
- Аа +

Кристиано ще започне 2016 срещу двама души, на които никога не е отбеляз­вал гол


Кристиано Роналдо ще затвори 2015 година и ще започне 2016-а срещу двама вратари, на които никога не е отбеляз­вал гол - Херонимо Рули от Реал Сосиедад (утре от 17 часа) и Хауме Доменек от Валенсия (неде­ля от 21:30). Те все още не са попаднали в списъ­ка с жертви на португа­леца, а в него попадат общо 175 души, които не успяха да спрат бомбе­ните удари на актуал­ния носител на "Златна­та топка" и "Златната обувка" за най-добър гол­майстор.

 

Рули и Доменек са просто две изключения в невероятната кариера на Кристиано. За всички е ясно, че той е един от най-добрите в история­та. Вкарал е 515 гола за Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Порту­галия и Реал Мадрид, къ­дето вече е реализатор №1 на клуба за всички времена. Неговото гол­майсторско кръщене се състоя на 7 октомври 2002 година срещу стража на Морейрензе Жоао Рикардо. След това Кристиано вкара още 4 гола за Спортинг (Л), преди да емигриpa на "Олд Трафорд".

 

В Манчестър трябваше да чака 10 мача, за да отбележи първия от общо 118 гола за червените дяволи. Съперникът бе Портсмут, а вратарят, който "имаше честта" да не бъде пожален от португалеца, бе Шака Хислоп. Но този, който страдаше най много Остро­ва от ударите на Кристиано, бе датчанинът Томас Сьоренсен. С екипи те на Стоук Сити, Астън Вила и националния отбор на Дания той е вадил топката 7 пъти от мрежата си след удари на Ро­налдо. А единстве­ният, който е инкасирал хет­трик по вре­мето, кога­то Роналдо играеше на Остро­ва, е Шей Гивън. Яв­ление, ко­ето виж­даме дос­та по-често по терените на Приме­ра дивисион в момента...

 

Общо 34 пъти Ро­налдо е вкарвал 3 или повече голове в един мач за Ре­ал Мадрид. Отли­чават се петте му попадения срещу Гранада през сезон 2014/15 и че­тирите му безпощадни удара срещу Малмьо през настоящата кампания. От­както подписа с Реал Мад­рид, показателите му ско­чиха до небето. С белия екип е бил точен 336 пъти в 322 дуела, което е пове­че от гол средно на мач. Постижение, което е дос­тойно дори за Гинес.

 

Най-много Роналдо е вкарвал на Горка Ирайсос от Атлетик Билбао - 13 гола. След това е Клаудио Браво с 12 получени гола на вратата на Реал Соси­едад и Барселона. С пор­тугалския национален отбор Роналдо е вкарал 55. Първият бе срещу Гърция на Евро 2004, а най-важните са четири­те срещу Швеция и Исаксон, с които осигури кла­сирането на световното първенство в Бразилия.

 

В момента лузитанецът има две цели, с ко­ито да увеличи списъка с жертви. Още в сряда сре­щу него ще се изправи вратарят на Реал Сосие­дад Рули. Миналата годи­на Роналдо не можа да му вкара, тъй като бе нака­зан за сблъсъка с баските. На 3 януари пък ще се изп­рави срещу Хауме Доме­нек, който с Валенсия пра­ви първите си стъпки в Примера дивисион, и ще приеме голеадора, който колекционира мъченици.