По 100 бона за олимпийска титла

понеделник, 23 април 2012 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Принт Свали PDF
- Аа +

Целта ни е да стимулираме спортистите, обявиха от Корпоративно търговска банка


По 100 хиляди лева премия за всеки олимпийски шампион за България на Игрите в Лондон обявиха от Корпоративна Търговска Банка. Така всеки носител на злато от лятната олимпиада ще получи допълнителен бонус, плюс премията от Министерството на спорта, която тази година е 200 хиляди лева.

 

„Голям чек” е инициатива на компанията за носители на златен медал от Световни и Европейски първенства, както и от Олимпийски игри. За пет години от началото на инициативата вече са раздадени 350 хиляди лева. Единственият засега олимпийски чек от 50 хиляди лева е връчен на Румяна Нейкова след титлата й в Пекин.

 

Председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев, който тази вечер обяви двойното увеличение на олимпийската премия, коментира: „Целта ни е да насърчим българските спортисти за техния труд и усилия. И най-вече за това, че те представят по най-добрия начин нашата родина пред света. Истински към щастлив, че ние можем да си позволим удоволствието да наградим нашите най-успешни спортисти. Приехме, че олимпийските шампиони ще бъдат награждавани с двойно по-голяма награда от досегашната, т.е. предоставяме 100 хиляди лева награда.”

 

„Оценяваме високо това, което се прави за нашите спортисти”, пък заяви на церемонията Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и добави:

 

„Много се радвам, че отново има предизвикателство, което трябва да гонят нашите спортисти. Искам да кажа, че България има потенциал и той е по-голям, отколкото в Пекин, защото се надяваме на олимпийски медали и отличия. Ние сме успели да отделим за спортистите един по-голям стимул. За първи път се вижда обединението на бизнеса и държавата. Мисля, че от тук нататък вече всичко е в ръцете на нашите спортисти и треньори. Вярвам в нашите спортисти.”

 

Дарик радио

 
®Livesport.bg /

Notice: Undefined variable: ogImage in /var/vhosts/cms/cms/system/application/modules/news/controllers/ArticleController.php on line 736

ТОП за деня