Митов скочи на бившите ръководители на Левски заради Краев

понеделник, 19 юни 2017 г. | Прочетена: 842459
Автор:
Николай Митов
Николай Митов
Принт Свали PDF
- Аа +

"На Краев му беше предложен договор. Най-лошото е това, че предишното ръководство не е предложило такъв"


Наставникът на Левски Николай Митов съжалява за трансфера на Божидар Краев, който продължава кариерата си в Дания. Както е известно, талантът премина в Мидтиланд.

Митов говори на брифинг по случай жребия за Лига Европа. Съдбата отреди в първия квалификационен кръг „сините“ да се изправят срещу носителя на Купата на Черна гора Сутиеска, а ако преодолее този тим, тимът на Митов ще се изправи срещу Хайдук (Сплит).

"На Краев му беше предложен договор. Най-лошото е това, че предишното ръководство не е предложило такъв. Той можеше след 10 дни да подпише с който си иска, и Левски нямаше да получи трансферна сума. Решихме да го продадем, а и неговото желание беше да отиде в друг отбор. Имах доста разговори с него в последните дни, но той искаше промяна. Ако в договора имаше още година и половина или две, щеше да бъде друго", обясни Митов.

"Той е юноша на клуба, на 19 е и е нормално да има дългосрочен договор. Във всеки нормален клуб е така. Съжалявам за Краев и вече няма какво да направим, но това не трябва да се допуска повече", добави треньорът на Левски.

"Естествено, че бих се посъветвал с Люпко Петрович за предстоящите мачове със Сутиеска. От всеки ще търся информация. Няма проблеми. Той е уважаван от мен специалист", коментира Митов по повод жребия за Лига Европа.

"Падна ни се отбор от държава, която играе добър футбол - Черна гора. Най-важно е нашият отбор да е подготвени добре за първия мач, сега ще проучим съперника. Респект и уважение към тях. Трябва да сме готови още за първия мач на 29 юни и с всеки мач отборът да израства", коментира Митов.

"Не сме приключили със селекцията. Отворен процес е. Няма какво да коментирам за Бурабия“, каза специалистът.

Запитан за наказанието на Левски в първия квалификационен кръг на Лига Европа и за факта, че един от секторите ще бъде затворен на 29 юни срещу Сутиеска, Митов обясни: „Предпочитам всички сектори да са пълни, но съм сигурен, че другите два сектора ще се напълнят.“