Медалистките от Баку се прибраха

петък, 19 юни 2015 г. | Прочетена: 2805047
Автор:
Тайбе Юсеин
Тайбе Юсеин
Принт Свали PDF
- Аа +

Женският национален отбор по борба се прибра от Баку с полет от Истанбул. На Европейските игри националките спечелиха три медала - сребро за Елица Янкова и бронз за Тайбе Юсеин и Евелина Николова. С тях беше и петкратната световна шампионка Станка Златева, която отпадна още в първия кръг на турнира.


"Чувствам се горда, щастлива. Благодаря, че успях да участвам и да спечеля медал. Благодаря на треньора си. На финала имаше напрежение, но не се бях предала предварително. Дадох всичко от себе си. Този усех ми дава самочувствие. Преди месец-два можеше дори да не тренирам борба и да не участвам на игрите, а сега със спечеления медал наистина ми падна камък от сърцето. С повече тренировки ще ставам по-добра. Радостта на съперничката не ме е ядосала, но съм мотивирана за успех следващия път", заяви Янкова.


"Титлата продължава да ми се изплъзва, но медала си е медал. Все пак това са първи Европейски игри и записах името си в историята. Не съм се отпуснала, по-скоро момент на разконцентрация ме провали. Целта ми сега е да вземем квота за Олимпиадата", добави Юсеин.


"Наистина имаше реален шанс да ми вземат медала от ръцете заради една спорна ситуация. Ако искаха да подкрепят Русия, можеха да ми вземат медала. Изводът е, че ни трябва още подготовка и самочувствие. Не сме по-слаби от другите, даже сме по-добри от повечето. На мен лично обаче ми липсва самочувствие, тъй като това е първият ми медал. Надявам се вече да потръгнат нещата. С повечето съпернички се бях борила и преди и се познаваме добре. Рускинята ме поведе с доста точки, но аз не се предадох. Важното е след 2 месеца да бъдем в добра форма и да влезем в 6-ата на категориите си. Да сме здрави, за да се подготвим добре. Няма как без напрежение, дори и когато е част от подготовката, особено, когато си се трудил толкова много", сподели Николова.

 

ТОП за деня