Ивет е на финал на 100 метра

петък, 8 юли 2016 г. | Прочетена: 1893416
Автор:
Ивет Лалова
Ивет Лалова
Принт Свали PDF
- Аа +

Българската спринтьорка завърши първа в серия 2 с време 11.26 секунди


Ивет Лалова спечели полуфиналната серия на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика. Българската спринтьорка завърши първа в серия 2 с време 11.26 секунди, което е и четвърти резултат от всички състезателки.

 

Лалова изпревари с 0.01 Татяна Пинто от Германия и Наталия Погребняк от Украйна със същото време, а и трите състезателки отиват във финала, който е по-късно тази вечер.

 

В 1-а серия Инна Ефтимова остана на 7-о място с време 11.85. Тя реално беше последна, след като Стела Акакпо от Франция беше дисквалифицирана заради фаул-старт.

 

Най-доброто време на полуфиналите беше на холандката Дафне Схипърс- 10.96. Лалова снощи пък стана сребърна медалистка на 200 метра и сега ще участва във втори финал.

 

"Нека не забравяме, че трети ден подред правя максимални бягания. Програмата е много натоварена. Виждате, че квалификациите за Олимпиадата в Америка са в рамките на 10 дни, а Европейското първенство е за 4 дни. Но моята първа цел беше да продължа до финала на 100 метра и ето, че това се случи.

 

"По принцип не обичам да бягам с насрещен вятър, а и бях забравила как се бягат 100 метра. В началото не тръгнах добре, но така е по-интересно. Ако всичко е сигурно, цялото напрежение пада върху мене. Така че нека има малко напрежение, каза доволната Ивет след края на полуфиналите.

 

ТОП за деня