Италианският бизнесмен: До седмица идвам да преговарям за Левски

петък, 21 април 2017 г. | Прочетена: 1099334
Автор:
Бенедето Манчини
Бенедето Манчини
Принт Свали PDF
- Аа +

"Първата ни цел е да направим сътрудничество между двете детско-юношески академии", заяви босът на италианския Латина Бенедето Манчини


Италианският бизнесмен Бенедето Манчини настоява, че ще влезе в Левски. Босът на тима от Серия "Б" Латина е твърд в решението си да вземе 10% от акциите на "сините".

 

В същото време собственикът на 26-кратните шампиони Спас Русев категорични отрече да води преговори с него.

 

Идеята на Бенедето Манчини е да влезе в Левски посредством размяна със същия брой документи за собственост с втородивизионния Латина.

 

Сделката все още не е официална. Посредник е българският бизнесмен и приятел на Манчини - Иван Мачев. Самият Манчини коментира с охота пред "България днес" намеренията си.

 

"Първата ни цел е да направим сътрудничество между двете детско-юношески академии. След това може да обменим акции на Латина и Левски - обяви Бенедето Манчини. - Възможно е да има директно сътрудничество между Латина и Левски посредством моя приятел Иван Мачев. След седмица идвам в София и тогава ще обсъждаме всичко това. Поздрави на всички фенове на Левски".

 

Манчини пристига в Латина през януари, когато пробва да придобие клуба, който е във фалит. Преди това не е бил познат във футболните среди в Италия, споделиха за "България Днес" местни журналисти. Във вторник неговата компания Mens Sana Latina Sri бе единственият кандидат, който се яви на четвъртия търг за фалиралия на 9 март клуб. По този начин Манчини спести доста пари, като плати едва 270 000 евро вместо 720 000 евро, колкото бе цената на клуба на третия обявен търг. Той се наема и да изплати дълговете на клуба, чийто размер все още не е обявен. Освен него в Латина влезе и единият от синовете му. Отборът няма победа от 9 кръга, като записа 4 поредни поражения. С 31 спечелени точки "черно-сините" са на предпоследното 22-ро място в Серия "Б".

 
®Livesport.bg /