Илиан Илиев: Не се получи много качествен мач

неделя, 24 април 2016 г. | Прочетена: 2178339
Автор:
Илиан Илиев
Илиан Илиев
Принт Свали PDF
- Аа +

"Важното е обаче, че спечелихме това дерби"


Треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев отчете, че качеството на игра в дербито с Ботев не е било добро, но остана доволен от успеха с 2:1 и каза, че в следващите дни феновете на Локо ще могат да се похвалят, че са били в дербито.

„Много е важно да победиш в дербито. Доста хора ни казаха, че мачовете стават изключително оспорвани, независимо от времената форма. Много е важно за Пловдив да победиш в дербито. Играл съм и други дербито - важни са трите точки, а и са градски съперник и хората ще са доволни, че мога т да се похвалят, че сме ги победили”, каза Илиан Илиев след успеха.

Според Илиев най-ключово за обрата в резултата се е оказало полувремето, когато е имал няколко минути да успокои играчите си.

„Като качество... не стана нещо много голямо като качество. Първото полувреме влязохме много пренавити, може би от формата и ролята на фаворити. Видяхте, че доста хора бяха прегорели. За тия десетина минути на полувремето успяхме да ги успокоим, за да могат да влязат и да обърнат мача. Битка, това е дербито, битка. Надявам се хората да са останали доволни. Знам, че нашите футболисти могат да играят много по-добре, но е важно, че спечелихме, защото ако бяхме направили равен или бяхме загубили, а бяхме играли страхотно, нямаше никой да забележи. На полувремето е трудно да се промениш като нагласа. Бързахме много с паса напред, с дълги топки, което не е нашият стил. Второто полувреме свалихме топката и играхме в нашия стил. Качеството не е ниво, но в дербито е важно да победиш”.

Илиев разкри, че Пламен Крумов е със съмнения за комоцио, но няма нещо по-неприятно.

„Пламен Крумов може би е получил комоцио, но е добре”.