Григор с експресна победа в Куинс

понеделник, 19 юни 2017 г. | Прочетена: 934175
Автор:
Григор Димитров
Григор Димитров
Принт Свали PDF
- Аа +

Българинът победи Райън Харисън само за 54 минути


Григор Димитров си осигури перфектния старт на Queen’s Club Championships с експресно 6-3 6-1 над Райън Харисън само за 54 минути.

Американецът е съперник, който може да се превърне в сериозно препятствие, ако разгърне играта си, само че най-добрият ни тенисист днес постоянно го караше да отиграва топката от некомфортни позиции и тотално разби ритъма му.

Димитров започна мача с много настроение и разликата в класите бързо си пролича. Григор на два пъти успя да принуди Харисън излезе на мрежата крайно неподготвен и го матира с минаващи удари, които му осигуриха два брейкбола за 3-1.

В следващото разиграване българинът отново изкара съперника от комфортната му зона и американецът пак атакува мрежата в опит да спаси точка, но получи два бекхенда в тялото, след което Димитров го размина по правата.

Българинът затвърди скоростно за 4-1, а при 5-2 стигна до 30-30 на сервис на Харисън. Последва дълго разиграване, в което американецът пресили форхенда си, само че Григор не се възползва от сетбола. Димитров обаче нямаше проблеми на собствен начален удар и приключи сета с гейм на нула за 6-3.

Играта на Харисън започваше да се разпада и веднага след почивката той изостана с 0-40. Още при първия брейкбол, американецът имаше предимство в разиграването, но заби на пръв поглед протоколен форхенд в мрежата. Харисън гневно сграбчи върналата се в полето му топка и я хвърли далеч в трибуните. Димитров пък свърши работата си на свой сервис и затвърди брейка за аванс от 2-0 гейма.

Григор пое тотален контрол над мача и стигна до нови два брейкбола при 3-1, а още при първия американецът пробва рискован форхенд, който отново не намери очертанията на корта. Българинът пласира прекрасно стоп воле, с което си осигури геймбол за 5-1 и го материализира с прецизен сервис по диагонала. Американецът вече беше предал мача на психическо ниво и допусна още един пробив за крайното 3-6 1-6.

Димитров продължава във втори кръг срещу Джеймс Уорд или Жулиен Бенето.

TennisKafe.com
 

ТОП за деня