Финансови компенсации за руските лекоатлети, пропуснали Рио

вторник, 1 ноември 2016 г. | Прочетена: 1477338
Автор:
Много руски спортисти пропуснаха Олимпиадата в Рио де Жанейро
Много руски спортисти пропуснаха Олимпиадата в Рио де Жанейро
Принт Свали PDF
- Аа +

Единствената руска състезателка, която беше допусната до участие на Олимпиадата в Бразилия беше Даря Клишина


42-ма от водещите руски атлети ще получат компенсации от Руския олимпийски комитет за това, че пропуснаха Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, обяви президентът на местната атлетическа федерация Дмитрий Шляхтин пред TASS.

 

"Финансова компенсация ще бъде изплатена на 42-ма атлети. Размерът на компенсациите ще зависи от резултата, който атлетът можеше да постигне на Олимпийските игри в Рио. Смятам, че е неправилно да се каже каква сума пари ще получи всеки. Но мога да кажа, че водещите (четирима-петима атлети), които щяха да се съревновават за златен медал в Рио, ще получат много добра компенсация", каза Шляхтин пред TASS.

 

Единствената руска атлетка, която беше допусната до участие в Рио, беше Даря Клишина, която завърши девета във финала в скока на дължина.

 

Останалите 67 руски състезатели не получиха разрешение да стартират на форума под петте преплетени кръга, след като Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) спря от участие в международни състезания всички руски атлети заради многобройните допинг провинения.

 

ТОП за деня