Фетел: Дано болидът ми се представи добре и в състезанието

неделя, 16 април 2017 г. | Прочетена: 1014068
Автор:
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел
Принт Свали PDF
- Аа +

"Бих казал, че никой не трябва да подценява Ред Бул."


След квалификацията за Гран При на Бахрейн Себастиан Фетел заяви, че е изненадан от внезапния напредък на Мерцедес и от представянето на Ред Бул.

 

На стартовата решетка днес пилотът на Ферари ще се подреди трети - след Мерцедес, предвождани от Валтери Ботас, а зад него ще е Даниел Рикардо с Ред Бул. Така четирикратният световен шампион ще трябва хем да настига Сребърните стрели, хем да се пази от бившия си съотборник.

 

"Колата ни се представи добре в квалификацията и се надявам в състезанието също да е така. Разликата с двата Мерцедеса се оказа малко по-голяма, отколкото предполагахме. Изглежда, че Валтери и Люис са намерили още време във втория сектор, особено на правата", обясни Фетел.

 

На въпроса дали е доволен от стартовата си позиция, Себастиан отговори: "Стартът тук не е най-важното нещо, защото до първи завой има дълъг път. Освен това, както видяхме през последните два дни, работата с гумите е важен фактор.

 

Бих казал, че никой не трябва да подценява Ред Бул. Затова предполагам, че ще видим битка между три страни за победата - Мерцедес, Ред Бул и ние. Очаквам състезанието да е вълнуващо, всички това искат. Разбира се, надявам се да се развие по-добре за нас, отколкото за останалите".

 

ТОП за деня