Ето как ще връщат феновете по стадионите

събота, 20 февруари 2016 г. | Прочетена: 2285731
Автор:
Левски фенове
Левски фенове
Принт Свали PDF
- Аа +

Агитките издадоха кодекса си, вижте го


Точките от "Кодекса" на футболните агитки излязоха на светло. Както е известно, в Пловдив се състоя историческа среща между представители на всички по-големи агитки у нас. На сбирката бе решено да се приемат правила в "ултра отношенията" в родната фунболна сцена. Целта на кодекса е да се избегне фатален край, както и да се върнат нормалните привърженици на футбола по стадионите.

 

Ето и точките на "Кодекса":

 

1. Забранява се използването на всякакъв вид "оръжия" и "помощни" предмети при сблъсъци с други привърженици (ножове, палки, боксове, бухалки, тръби и д.р.).

 

2. Забраняват се нападенията от типа "много срещу един". В бой с други привърженици се влиза при приблизително равни бройки.

 

3. Нокаутиран противник или такъв, изпаднал в състояние на неспособност да се защитава, не се удря. Боят се прекратява.

 

4. Не се атакуват жени, деца и обикновени фенове.

 

5. Не се търси конфронтация с противник на работното му място или пред семейството му. Забранява се и причакването пред домовете.

 

6. Забранява се конфронтацията с други привърженици, участващи в чествания на национални празници, национални герои, мачове на националния отбор и други подобни.

 

7. Забранява се отнемането от противник на лични вещи, които не са свързани с клуба или групата му. Това представлява кражба.

 

8. Забранява се подаването на жалби и доноси в полицията срещу други фенове, които не са нарушили описаните тук правила.

 

9. При случай на неспазване на някое правило от привърженик на даден клуб, то той трябва да понесе „наказание" от своите ръководни фактори.

 

10. Спиране на пропагандирането на използване на "оръжия" по артикули, стикери, графити, транспаранти, хореографии и т.н.

 

11. Пропагандиране на "чистия" бой чрез артикули, стикери, графити, транспаранти, хореографии и т.н. (напр. Артикул - "Мъжете се бият с ръце, страхливците - с оръжия")

 

12. Не се унищожават графити на съперника, намиращи се на територията на стадиона му.

 

"Всички точки ще се следят изкъсо от отговорните фактори и няма да се толерират хората, които не ги спазват!", обявяват феновете.