Дизела взе участие в Renault Morning Run

понеделник, 7 ноември 2016 г. | Прочетена: 1636965
Автор:
Кирил Николов - Дизела в Стара планина
Кирил Николов - Дизела в Стара планина
Принт Свали PDF
- Аа +

Бягането се проведе в "Борисовата градина"


Столичната Борисовата градина бе домакин на градското бягане Renault Morning Run в дисциплини 5, 10 и 20 км. Тази година се записаха рекордните 650 участника.

 

След едномесечна тренировъчна програма с Кирил Николов-Дизела, Митко Павлов завърши успешно дистанцията от 5 километра. Целта на известния радио водещ бе да покаже, че влизането във форма е лесно и постижимо при необходимото желание. Митко завърши на 42-ро място от 99 участника за време 27:44 минути.

 

Победител на 5 километра при мъжете стана Иван Сираков, а златният медал при жените спечели Ана Кременлиева. На средно дългата дистанция (10 км) победители са съответно Деян Атанасов и Христа Стойнева. Първите места на 20-те километра на Renault Morning Run при мъжете завоюваха Александър Василев и Таня Димитрова.

 

Състезанието е част от партньорство на Renault със спортен клуб „Бегач“ в областта на активния начин на живот и в подкрепа на спорта в България. Бягането включва три дистанции за възрастни (5, 10 и 20 км) и Kids Run - състезание за деца, реализирано със съдействието на Федерацията по лека атлетика по програмата на IAAF Kid’s Athletics.

 

На Renault България е партньор на спортен клуб „Бегач“ за шест събития през 2016 година: семинар „Физкултура“, Spring360, Планински маратон Панчарево, Postbank Business Run и специалното събитие Renault Morning Run. Предстоят финалите на Tech League.

 

Renault обвързва своето участие с представяне на електрическата гама Z.E. по време на всички събития и организира два специални къта за участниците.

 

RECHARGE YOURSELF

 

Първият кът “Recharge yourself” представлява специално оборудвана зона с четири масажни къта, където професионални масажисти ще се грижат за възстановяването на участниците след състезанието. Целта е бегачите да получат бърз частичен масаж след участието си и да се заредят със свежи сили.

 

RELAX

 

Вторият кът „Relax” е за феновете на зелените технологии и екологичен начин на живот, които ще имат възможност да се докоснат до 100% електрическия Renault Twizy. Моделът е изцяло алтернативно градско превозно средство. С необикновените си характеристики, той позволява спестяване на 25% от времето за пътуване, без да изразходва и капка гориво. Благодарение на панорамната си видимост, тънките А-колони, отворена архитектура, 3,4-метров диаметър на завой и помощни системи за паркиране, маневреността в трафика се превръща в начин на живот. Twizy бележи началото на електрическата революция с напълно новаторски дизайн, забавен и смел, открит и вдъхващ нова сила.

 

За спортен клуб „Бегач“

 

Спортен клуб „Бегач“ е неправителствена организация, основана през февруари 2012г. в София. Основната мисия на клуба е да подкрепя и развива бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна култура. Всички събития, организирани от „Бегач“ са насочени към хора, които се стремят към здравословен и активен начин на живот. Годишно над 4000 души участват в състезанията на “Бегач”, като участниците нарастват с 50% всяка година. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика и има 70 члена и 6 картотекирани професионални състезатели, на чиито екипи присъства логото на Renault.

 

БТА

 

ТОП за деня