Даниел Александров: Щях да се отказвам, а сега съм шампион

понеделник, 27 април 2015 г. | Прочетена: 2956113
Автор:
Борба
Борба
Принт Свали PDF
- Аа +

Даниел Александров спечели най-престижното отличие за България в класическата борба - златния пояс "Никола Петров". ”Преди време щях да се отказвам, а сега вече съм носител на златния пояс", заяви Даниел Александров, който препаса трофея на „Никола Петров”.


"Главна заслуга да остана на тепиха имат треньорите. Армен Назарян беше много настоятелен, постоянно ми казваше: „Ще се получи, можеш!”. Гриша Ганчев също беше основен фактор да продължа, защото ми даде финансова сигурност. Всъщност вече съм на 23 г., завърших семестриално в НСА и това ми е първи голям трофей. Все още нямам самочувствието, че съм сред най-добрите.

На ”Никола Петров” изиграх четири сериозни срещи, но най-тежко ми беше на полуфинала срещу египтянина Мостафа. На финала се борих с друг египетски състезател, бях толкова близо до първото място, изобщо забравих за контузиите, дадох всичко от себе си и спечелих с 6:0. Може би, ако спечеля медал от голямо състезание наистина ще имам самочувствието, че съм сред най-добрите. Вече гледам към европейските игри в Баку през юни. Предстои ми почивка няколко дни да се възстановя от травмите, за щастие не са сериозни. И започваме подготовка - първо на Белмекен, после на „Спортпалас”.

За мен е голяма чест и гордост, че легенда като Армен Назарян ми е треньор. Когато е в ъгъла, на тепиха, ми дава голяма сила, той ни показва как да обичаме борбата”, коментира Даниел Александров.

 

ТОП за деня