ЦСКА изригна: УЕФА си позволи абсолютно беззаконие срещу клуба и феновете му

понеделник, 19 юни 2017 г. | Прочетена: 839782
Автор:
ЦСКА - емблема
ЦСКА - емблема
Принт Свали PDF
- Аа +

Клубът ще предприеме всички възможни мерки за защита на своите права


Ръководството на ЦСКА излезе със становище, след като се разбра, че клубът е изваден от турнира Лига Европа минути преди жребия.

Ето съобщението, което се появи на официалния сайт на "червените":

"Днес в ранния следобед в Българския футболен съюз бе получено писмо, подписано от Теодор Теодоридис (главен секретар на УЕФА). В него г-н Теодордис се позовава на решението от 29.05.2017 година, с което на ЦСКА се отказва изключение от правилото за „трите години“. На това основание г-н Теодоридис уведомява БФС, че ЦСКА не се допуска до турнира Лига Европа, като на негово място, според УЕФА, ще играе ПФК Дунав Русе.

Това писмо и позицията, застъпена в него, съставляват безпрецедентна форма на недобросъвестно противоречие с позицията изразена от УЕФА в КАС от миналия петък. За да убеди КАС да не допусне предварителните обезпечителни мерки, УЕФА твърдеше в писмена форма, че решението от 29.05.2017 е преклудирано от издадения от БФС лиценз, и че счита ЦСКА за участник в турнира Лига Европа. Към настоящия момент нито БФС, нито ЦСКА са получавали уведомление за започване на единствената възможна легитимна процедура по преразглеждане на издадения европейски лиценз.

В процес е сезиране на КАС с искане за незабавни обезпечителни мерки, които взимат предвид и откровеното беззаконие, което УЕФА си позволява. Срещу ЦСКА, така и неговите привърженици, е предприета абсолютно незаконна кампания.

С уважение,
Първан П. Първанов
Джефри Кеслер
Дейвид Феер
Майкъл Степяк