Британец мина границата от 10 милиона печалба

понеделник, 4 ноември 2013 г. | Прочетена: 2797067
Автор:
Покер
Покер
Принт Свали PDF
- Аа +

Освен талант и воля в онлайн покера са нужни поне още три неща за успеха


Най-големият хит в света на онлайн покера в момента е постижението на 28-годишния британец Крис Мурман, който стана първият играч в историята на онлайн покера.

Неговите печалби надхвърлиха сумата от $ 10 000 000. Той е и единственият играч, спечелил 17 пъти култовата награда Triple Crown, която се дава за победи в три големи турнира на три различни покер мрежи, като всяко събитие трябва да е с най-малко $10 000 награден фонд при участие поне на 100 играчи.

Подобни звездни изяви разпалват амбициите и на милиони любители, които искат да тръгнат по този път, като започнат от далеч по-скромни нива като професионалисти. Говорили сме и друг път за главния фактор за постигане на тази цел - природния талант. Просто е банално да повтаряме, че са нужни още воля, постоянство, самоконтрол в емоциите и т.н.

Сега съвсем лаконично ще споменем още три качества, решаващи за успеха. Става дума за съвсем ясни на пръв поглед фактори, но мнозина ги подценяват. Добро владеене на английски език. Ако този език не е роден за играча, който има само елементарни познания в тази област, първата му задача е да научи английски до нивото на обикновеното общуване между хората, обръщайки особено внимание и на специалната покерна и компютърна терминология. Това е единственият път за достъп до огромната покер литература на английски, както и за работа със специалните покер тренажори и други помощни програми.

Компютърни познания.
Мнозина покер любители имат проблеми в тази област. Освен бързото и безпогрешно изпълняване на общите елементарни манипулации с компютъра при онлайн играта трябва да се владеят още способите за бърза лична намеса при внезапно спиране на връзката със залата.

Причините: проблеми с интернета, блокиране на сървъра, дефект в компютъра, например – откачане на някое кабелче в машината, което предизвиква гафа, и т.н. Човек не може да поправи сам всякога и напълно всичко, но трябва да е наясно с възможните начини да възстанови участието си в играта, за което онлайн залата му дава малко минути аварийно време...

Разпределяне на времето.
Професионалът трябва да умее добре да състави дневния си график на игра, особено ако се налагат и среднощни участия. Семейните играчи следва много внимателно да подхождат към проблема, за да нямат фамилни драми. Освен това играта на повече от 8 часа в денонощие е вредна и поразява цялостно, макар и постепенно, здравето. Пазете се от „компютърната зависимост”, която е особен вид наркотик!

 
®Livesport.bg /

ТОП за деня